Skraal

Niet je standaard bluesband, maar een eigenzinnige bluesrock formatie bestaande uit vijf uitgesproken persoonlijkheden.

De strot van zanger Jorn Idzerda is rauw en ongepolijst en zijn mondharp wordt met veel power bespeeld. Drummer Hendrie Achtien is samen met bassist André Klijnstra verantwoordelijk voor de strakke ritmesectie. Het gitaargeweld wordt verzorgd door Wieger de Wit. De stevige grooves kosten de enige snaren, maar zorgen wel degelijk voor een gezonde portie energie. Rasmuzikant Victor de Vries neemt naast de toetspartijen ook gitaarwerk voor zijn rekening. Samen produceert deze skrale maar geoliede machine stampende friese bluesrock.

De band componeert en schrijft eigen nummers met als inspiratiebron o.a. The Red Devils, the Doors en AC/DC. Het eerste album “Helden fan de tredde helte” is inmiddels een feit en te beluisteren op o.a. onze website en Spotify. Via vele verkoopkanalen als bol.com en de Fryske musykwinkel kunt u deze Fryske hit cd bemachtigen. Momenteel is de band druk bezig met nieuw materiaal wat wellicht leidt tot een nieuwe cd!

De band staat garant voor meer dan een uur ontwapenend samenspel dat zorgt voor een gezellige sfeer geschikt voor elk feest/festival!

De band bezit een eigen PA installatie en een geluidstechnicus (Erik Wagenaar) waardoor er geen kroeg meer veilig is. Uiteraard gaan naast de geluidstechnicus en skrale privé chauffeur (Hans van der Zwaag) ook de nodige sjouwers (Alex Klijnstra) en sierlijke dames voor de merchandise mee bij live optredens.

Skraal heeft al optredens verzorgd op Aaipop (het grootste Frysktalige festival van Nederland), het Blues & Americana festival, Herberch blues, Knypstermerke, Expansie, Oerrock en natuurlijk een legio aan rokerige kroegen.Ook wordt Skraal regelmatig gedraaid op Omrop Fryslân en waren ze al meerdere malen live te beluisteren in het programma ‘Noardewyn’.

Boek Skraal

Beluister hieronder een aantal tracks van het album; Rubber, Reek & Fjoer: